Vær smart og hold kontakten med banken

Ett av de smarteste økonomiske tipsene jeg kan gi deg er å ha et åpent og ærlig forhold til din rådgiver i banken. Hvis du aldri har møtt rådgiveren din har du etter all sannsynlighet heller aldri fått et huslån, men allikevel: opprett kontakt med banken din umiddelbart – det vil kunne gi deg en stor fordel.

Vet du ikke hvem din kundebehandler er? Da har du en jobb å gjøre, og for å finne ut hvem denne personen er så kan du finne ut av dette ganske så enkelt ved å logge inn i nettbanken din. En eller annen plass der inne, og sannsynligvis på ‘åpningssiden’ vil du finne informasjon om hvem som er din rådgiver og hvordan du kan kontakte ham/henne.

Det jeg anbefaler at du da gjør er at rett og slett sender vedkommende en mail og forteller litt om hvem du er og hva du gjør. Det vil også være en god idé å prøve å få til et møte hvor du for eksempel ber om et spareprodukt eller noe lignende. Du kan også be om et møte der din økonomiske situasjon står på planen og hvor du kan få hjelp til et budsjett eller noe lignende. Ingen spørsmål er for dumme og jo ærligere du er jo bedre er det – husk at dette er en person som er ansatt for å hjelpe sine kunder med de spørsmål de måtte ha og en åpen og ærlig tone er derfor en stor fordel.

Et slikt forhold kan være veldig lønnsomt for deg på mange måter, og å ha årlige møter kan være en stor fordel. Den dagen du trenger et lån så vil din rådgiver ha kontroll over din økonomiske situasjon og kunne hjelpe deg på best mulig måte. Havner du i betalingsvansker er det naturligvis bare å ringe for å få forslag til hjelp. Her handler det om å benytte seg av de mulighetene man har slik at man skaffer seg selv en så god økonomi som mulig.

Les denne artikkelen for å få noen tips om hvordan man får et godt forhold til sin rådgiver.