Usikrede lån

I denne artikkelen skal vi se nærmere på finansieringsformen forbrukslån, og dette er en form for lån som står høyt i kurs hos norske husholdninger i dag – og det er det flere grunner til.

Et usikret lån tilbys fra mange forskjellige aktører i Norge i dag og at lånet har en stor og blank stjerne hos mange nordmenn er det ingen tvil om, men det er samtidig helt logisk.

Hvis man har lyst på eller behov for noe men ikke har penger akkurat der og da, så er det fullt mulig å benytte seg av et usikret lån for å finansiere dette. Hvitevarer som går i stykker kan være en utgift som ikke alle kan ta på stående fot, og da er det mange som benytter seg av såkalte handlekontoer – og dette er i praksis det samme som et forbrukslån. Man har da muligheten til å gå til anskaffelse av dét produktet man ønsker og så kan man betale tilbake over tid. Det man skal passe på er imidlertid at man ikke tar opp for mye av denne gjelden på én gang, noe som burde være en selvfølge. Lånte penger er lånte penger og skal selvsagt betales tilbake. Tar man opp for mye av denne formen for gjeld kan det fort bli ubehagelig å betale tilbake.

Et usikret lån er et lån som tilbys til en lånekunde uten at banken stiller motkrav om sikkerhet. Dette betyr i praksis at banken kompenserer for sin risiko ved å ha høyere renter på lånet de tilbyr kunden. Til gjengjeld kan du da bruke pengene til det du vil uten at banken legger seg opp i det.

Det er nettopp denne friheten som er så tiltalende for mange og det er også derfor at dette lånet er så populært og anvendelig. Denne artikkelen forteller mer om lån uten sikkerhet.

Lånet kan brukes til mye og en buffer er noe mange sliter med å legge opp. Det er derfor flere som tar opp et slikt lån og har det stående på en sparekonto samtidig som man betaler ned renter og avdrag. På denne måten har man klart å opparbede seg en liten pengereserve som man kan nyte godt av når det kniper.

I forbindelse med de mange skriveriene i VG den siste uken har det aktuelle gjeldsregisteret dukket opp flere ganger, og det er mange som mener at dette må komme på plass slik at man har bedre kontroll over hvem som kan få forbrukslån. Solveig Horne i Frp sier at registeret er under vurdering, men forteller også til avisen at det ikke er noen garanti for at det vil bli realisert.