Tynnslitt tålmodighet

Det var en gang en sommer som aldri kom, og det var det herrens år 2016… vel, vel, uten at man skal lage for mye drama av det, så føles det slik for øyeblikket. Mai har vært forferdelig kald mange steder i landet, og spesielt nordpå venter man på at solen skal gjøre sin inntreden og spre sin glede ved hjelp av varme stråler.

Når vil dette skje? Sannelig ikke godt å si, men at det lar vente på seg, det er det ingen tvil om. Mange drømmer som Spania og når man tenker på klimaet i Norge gjennom et helt år så er det jaggu ikke så rart. Hva er det egentlig vi har å se frem til når det gjelder varme? Vinteren bryr jeg meg ikke om og de som elsker vinteren får sitt uansett. Vi som elsker varme derimot har langt større lidelser å bære på gjennom året.

Mest imponert er jeg over nordlendingene og her er grunnen enkel: i tillegg til å ha en knallhard vinter så er det i tillegg helt mørkt i flere måneder. Bare noen timer med svakt dagslys finnes og det er et stummende mørke som kan gjøre den mest garvede optimist nedstemt.

Jeg har en kjenning som bor der og han har forklart hvordan de tenker og hvordan de reagerer. De har rett og slett innfunnet seg med at de kommer til å ha dårlig og kaldt vær gjennom store deler av året, men de har en unik egenskap. Når de har hatt to dager med sol og varme så kjennes det ut som at det har vart i 14 dager! Om dette er en mekanisme som trer i kraft bevisst eller om de ‘bare er sånn’, det må gudene vite, men jeg skulle ønske at jeg hadde litt av det samme!

Nei, det er vel bare å bøye nakken og ta det som kommer… for det kommer mer….