Tre fordeler ved å refinansiere

Ordet refinansiering kan for mange mennesker virke noe uforstående, men i virkeligheten er det ganske enkelt. Det handler kort og godt om å skaffe seg litt bedre økonomi, eller kanskje betydelig bedre økonomi, ved å gjøre noen enkle grep som er med på å frigjøre ganske mye penger.

Å refinansiere kan for eksempel være å samle mange små lån i et lån som er større og som har lavere renter. Det sier seg selv at dette er et gunstig finansielt grep, og ettersom det er så enkelt så er det noe som mange burde prøve. Kort og godt: har du mange små lån som du vil kvitte deg med? Kanskje noen kredittkort som skulle vært fjernet, kanskje et billån, kanskje et lån på en campingvogn eller muligens et forbrukslån? Slike lån suger mye penger ut av en kanskje allerede anstrengt økonomi og det er derfor viktig at man adresserer dette så kjapt som overhodet mulig.

Hvis du har et boliglån kan du søke om en refinansiering for å se hvor mye penger dette vil frigjøre. Du må da ta å fikse en ny takst på eiendommen slik at du får en ny verdivurdering. Du vil som regel da få en høyere takst enn tidligere og ettersom du har betalt ned mer på boliglånet ditt vil du ha større sikkerhet å tilby banken. Dette kan kanskje frigjøre noen hundretusen kroner og disse pengene kan du bruke til å innfri de små lånene, og du sitter dermed igjen med mer penger i hverdagen enn tidligere.

De tre fordelene dette gir er at du får mer orden i økonomien og færre regninger å forholde seg til, og dette er naturligvis veldig positivt. I tillegg får du lavere renter på den gjelden som var dyr og også dette vil du merke godt i privatøkonomien din. Som om ikke det var nok så vil du kvitte deg med gjelden tidligere ettersom du kan betale mer ettersom rentene er lavere.

Enkelt og greit, ikke sant? Refinansier i dag og få en bedre økonomi.