Stort bruktbilmarked

Ifjor ble det solgt i overkant av 140.000 nye biler som nå befinner seg langs norske veier, og dette er en liten oppgang fra året før. Mange nye biler inn på markedet betyr samtidig mange av de gamle bilene til de samme eierne skal til slags, og dermed vokser bruktbilmarkedet ytterligere. Det er derfor mange bruktbiler å velge mellom og hvis man er flink til å lete samt at man har litt is i magen, så har man sjansen til å gjøre et knallkjøp.

Å kunne gjøre det gode kjøpet handler i stor grad om timing, tålmodighet og muligheten til å slå til når det dukker opp et interessant objekt. Verre enn dette er det faktisk ikke, men det kan være en vrien kunst å håndtere uansett. Det handler i stor grad om å være parat med pengene når et godt tilbud dukker opp og derfor lønner det seg å ha et lån til bil på plass i forkant.

Dette er en grei strategi å handle etter ettersom den som er godt forberedt og tidlig ute ofte vil stikke av med de aller beste tilbudene som finnes. Ta om så et utsikret lån, med mindre du har tenkt å kjøpe en veldig kostbar bil, og la pengene stå på kontoen. Deretter er det bare å bruke et av de mange nettstedene som formidler bruktbiler og vent tålmodig. Ofte er det mulig å opprette søk med bestemte kriterier hvor man kan bli varslet på mail når det kommer nye alternativer på markedet.

Da gjelder det å slå til, hvis prisen og alt det andre stemmer, så raskt som mulig slik at man ikke mister bilen på målstreken. Den som kjapt kan si ‘jeg tar den umiddelbart til den prisen, og du har pengene på konto i morgen’, vil så definitivt ha en stor fordel fremfor andre. Husk bare på at den som skal selge som regel liker en rask avgjørelse.