Slik skaffer du deg billigere boliglån

Vi er alle ute etter å skaffe oss romsligere økonomi og spesielt boliglånet ønsker vi å gjøre litt lettere å betjene. Mange grubler seg grønne på hvordan dette skal kunne gjøres, men når alt kommer til alt er det bare noen små enkle grep som skal til for å gjøre alt mye lettere. Det handler om å skaffe seg handlingsrom og som sagt er det bare noen små justeringen som skal til for at du skal kunne få mange tusen kroner ekstra i måneden.

Det første du kan gjøre er å tenke over om du har muligheten til å leie ut deler av boligen din? Har du en hybel eller leilighet som står tom? Har du en kjellerstue som du ikke bruker? Er det noen soverom i huset som du kunne tenke deg å leid ut til en student eller noen andre som har behov for det? Dette er en suveren måte å få ekstrainntekter på ettersom pengene du tjener på dette er skattefrie.

En annen ting som mange også gjør, men som kanskje enda flere ikke tenker over er å refinansiere lånet. Her er det bare en liten telefon som skal til, samt en ny takst på boligen, og dermed kan man spare mange tusen kroner hver måned. Det er ikke snakk om å strekke lånet utover enda flere år, men altså å skaffe seg bedre betingelser. Det er nemlig slik at om man har betalt ned over 60% av lånet så kan det være smart å skaffe seg en ny takst og deretter henvende seg til banken. Etter alle solemerker vil boligen ha steget i verdi samt at man har langt mindre lån – og dermed har man også bedre sikkerhet. Bedre sikkerhet betyr som kjent bedre betingelser, og dette vil du nyte godt av i store drag!

Tenk litt på disse tipsene og vurdér om dette er noe du kan gjøre.