Så mange ting

Økonomi er en utfordring fra den dagen vi entrer voksenlivet til vi går i graven, og i denne artikkelen skal vi gi deg noen eksempler på akkurat dette.

Pengene flyr ut vinduene, og i en perfekt verden kunne vi brukt alle pengene på hygge og kos, men den harde hverdagen er dessverre langt i fra så romantisk som dette. Her er det regninger og utgifter som skal betales fra morgen til kveld, og til syvende og sist sitter den gjengse nordmann igjen med lommerusk når alt er betalt. Du kjenner deg kanskje igjen?

Medisinske utgifter kjenner vi alle til og hvis du har et par tenner som må fikses er det ingen tvil om at dette vil lette sparekontoen din for utallige tusenlapper. Det er frustrerende som bare det, men fint lite å gjøre med det – må man så må man, og å gå med tannverk er vel neppe et alternativ for noen av oss.

Noe annet som kanskje er det aller sureste å bruke penger på er uten tvil den hersens bilen. Nye vinterdekk, nye sommerdekk, EU-kontroll, service – ja, You name it! Av de forskjellige utgiftene som vi har i hverdagen er bilutgiftene kanskje de aller tyngste å svelge, rett og slett fordi dette er noe som må gjøres og som de aller fleste av oss ikke ser noen ‘nytte i’, hvis du forstår oss rett. Bilen skal naturligvis være driftssikker og i god stand, men det er tungt å svelge disse utgiftene altså.

Også har vi klærne da…. den forbaskede garderoben som vi må bruke penger på flere ganger i året! Det holder jo ikke med noe som ser ok ut, nei, her skal det helst være merkeklær eller så er man plutselig sosialt utstøtt. Tenk bare på ungdommen i dag… det er virkelig synd i dem, og ikke minst i de foreldrene som kanskje må legge ut for denne galskapen.

Er det rart at nordmenn er villige til å låne penger… eller rettere sagt: av og til er nødt til å låne penger. Vel, vi er i hvert fall ikke alene.