Featured Posts

  • Prev
  • Next

Rentenivået i Sverige

Posted on : 03-05-2016 | By : admin | In : Uncategorized

0

I Sverige befinner man seg i en situasjon hvor de har rekordlave renter, og dette er noe selvsagt både svenskene men også vi nordmenn har fått med seg. Faktum er et situasjonen landet er i, med minusrenter, er unik og det er vanskeligere enn noen gang for småsparere å få avkastning på sin kapital, og dette gjelder i hvert fall hvis de ønsker å spare på sin konto i banken.

Landet befinner seg dessuten i en situasjon hvor børsen er høyt verdsatt og at nedsiden følgelig er stor. Mange svensker ser en helt klar fare i et børsens høye nivåer helt tydelig gir uttrykk for at det er vanskelig å få avkastning på andre måter, og at det ikke nødvendigvis er selskapenes sterke resultater som har pushet børsen opp i disse nivåene.

Så hva kan man da egentlig gjøre i Sverige for å få avkastning på kapitalen sin? De lave rentene er ikke bare et fenomen som gir negativt utslag på sparekontoen, men rentene på forbrukslån er også lavere enn vanlig. Mange lurer derfor på om det kan være gunstig å anvende slike lån med tanke på å foreta seg noe som kan gi en verdiøkning. Dette kan for eksempel være å renovere sommerstuen hvis man går med planer om å selge den? Det er godt marked for salg av eiendom når rentene er så lave, så det kan vise seg å være en god investering.

Den risikovillige kan til og med anvende lånet for å investere i aksjer eller lignende, selv om det knapt anbefales ettersom børsen allerede er priset svært høyt. Og; hvor lenge kommer dagens rentenivåer å holde seg? Ja, her er de lærdte ueninge , men det som man i alle fall kan si med sikkerhet om situasjonen, uansett hvor frustrerende den kan virke, er at den tross alt gir visse muligheter. Det gjelder bare å vite hvordan og hvor man skal plassere sine sparepenger, for å ha dem på bankkontoen lønner seg ikke nå lenger!