Redd for svindel? Bruk kredittkort!

Mange er redd for å handle på internett, og kanskje spesielt fra utlandet. Dette er en fornuftig ‘redsel’ å ha for det er ikke til å stikke under en stol at det alltid vil være en risiko for at man kan være uheldig å treffe på uredelige foretak som kun er ute etter pengene dine. Det finnes også andre måter man kan være uheldige på, og det gjelder i forbindelse med konkurser. Det vi da snakker om er i de tilfellene hvor man har betalt for en vare, men at man ikke mottar den som følge av at leverandøren av varen har gått konkurs.

I begge disse tilfellene, og egentlig uansett om man skal forhåndsbetale noe, så er det bare en ting det er snakk om: bruk kredittkortet ditt for å sikre pengene dine. Du står så utrolig mye sterkere hvis denne betalingsmetoden har blitt brukt, og grunnen til det er at kreditthandel er meget godt beskyttet av norsk lovverk hvis man er uheldige og havner i knipa.

Du kan ha betalt for en være hos et firma som er uærlig og da vil du kunne oppleve at varen enkelt og greit ikke blir sendt. Etter et par purringer kan du dermed henvende deg til kredittkortselskapet og hevde din rett. Summen som er trukket av ditt kredittkort vil dermed strykes og du vil slippe å betale det som du urettmessig har blitt trukket for.

Et annen tilfelle kan som sagt være den nevnte konkursen. Her må du rett og slett henvende deg til konkursboet og legge inn et krav. Dette vil du etter all sannsynlighet ikke få gjennom ettersom de største kreditorene skal ha sitt først, og dernest er det bare å kontakte banken og be om å få beløpet strøket fra kredittkortet ditt.

Som du ser er denne bruken meget fornuftig, og i de aller fleste tilfellene går det jo bra. Når du har brukt kortet til et kjøp er det deretter bare å overføre penger fra din vanlige bankkonto slik at du slipper å betale renter på beløpet du har brukt kortet til. Å handle på kreditt og å bruke kredittkort til å handle og deretter dekke inn beløpet er to forskjellige ting.