Nullrente i Norge og optimisme?

Så ble endelig styringsrenten i Norge på ny kuttet, og det var vel ingen særlig stor overraskelse at det kom i denne omgangen. Vi har nå et rekordlavt rentenivå i Norge og styringsrenten er nå altså på 0,5 prosentpoeng.

Det er harde økonomiske tider for AS Norge og det var den svake utviklingen i økonomien som sørget for at Norges Bank nå gikk til det skritt og kuttet rentene med 0,25 prosent. Nå snakkes det sågar om nullrente eller til og med negativ rente, men før den tid kommer så er det et par krav som må oppfylles. Først og fremst må kronen styrke seg betydelig før dette skal skje, så det kan være smart å holde et øye med den i tiden som kommer.

Men uansett; den negative spiralen vi er inne i rent økonomisk sett hindrer ikke nordmenn i å teste ut det nye favorittproduktet innenfor finans – nemlig cfd handel! Dette har jeg skrevet en god del om tidligere, og henviser derfor bare til denne artikkelen for mer informasjon. Men kort fortalt: høy risiko, mulighet for meget høy avkastning hvis man legger litt penger i potten – men også muligheter for solide tap.

Nå er jo nordmenn slik at vi aldri går av veien for å ta en skikkelig risk all den tid vi har muligheten til å nyte godt av det gjennom en solid gevinst, og dette er en del av den norske folkesjela. Slik er vi bare og vi er ukuelige optimister selv om fornuften burde tilsi noe helt annet.

Det er greit å ta sjanser, bare så det er sagt, men det er dog viktig at man tar kalkulerte risikoer og husker på å gi seg før tapene blir for store. Man skal akseptere tap, og dette er en av de viktigste egenskapene til en som trader cfd’er. Det er bedre å forlate et synkende skip enn å bli med hele skuta til bunns. Det tror jeg faktisk at du er enig i.