Nå gjelder det!

Det er jul og for mange gjenstår den siste innspurten når det kommer til julegaver og innkjøp av mat. Nå gjelder det! Det er om å gjøre å holde hodet kaldt og pengeboka likeså!

Nå skal man ikke overdramatisere men det er uomtvistelig faktum at mange sliter økonomisk når det gjelder julefeiringen. Mange har ikke planlagt innkjøpene godt nok og over god nok tid, og får derfor en kjempehøy kostnad i desember. Dette går naturligvis ut over dagene etter jul som jo tross alt også skal leves. Mange sitter igjen med bunnskrapt lommebok og har knapt nok råd til å handle mat i januar. I tillegg er januar en belastende måned i utgangspunktet for økonomien, ettersom det kommer en rekke store og tunge regninger ned i postkassen.

Da kan man ofte oppleve at januarlønnen nesten forsvinner og at man dermed får ytterligere en tøff måned rent økonomisk. Dette er noe man for all del må jobbe for å unngå, og det er derfor viktig at du tar til deg de sparetipsene du kan.

Det er nok av gode råd å hente, men du er nødt til å huske følgende: selv om du fikk redusert skatt i desember eller november så har du samtidig ekstra høye utgifter. Husk at det bare er en knapp uke siden lønnen kom på konto og at det derfor er viktig at du rasjonerer pengene dine. Du skal kjøpe gaver og du skal være forberedt til å ta i mot regningene som kommer – for de kommer! Da er det ekstremt kjedelig å ha en konto som er helt tom, så derfor ber vi deg innstendig om å senke gavebudsjettet til et nivå som er fornuftig. Ingen er tjent med at du skal blakke deg fullstendig, og aller minst din egen familie.

Planlegg de siste innkjøpene godt og hygg deg med jula og en bankkonto som ikke er helt tømt!