Kredittkortgjeld

Av all gjelden man kan opparbeide seg er kredittkortgjelden den mest kostbare – det vet alle som har forsøkt å betale ned på et kredittkort. Kredittkortet er kanskje det aller beste betalignsmiddelet vi har, og det er flere grunner til akkurat dette. Det aller viktigste er at man er utrolig godt sikret når man handler på kreditt og da snakker vi om trygghet for konkurser, varer som er skadet og varer som ikke leveres. Også svindel er man beskyttet mot, og gjennom Finansavtaleloven er vi utrolig godt sikret og banken må i alle tilfeller betale tilbake hvis du har opplevd noe av det vi har nevnt.

Men: å bruke kredittkortet er vel og bra, men det skal aldri benyttes hvis man ikke har penger til å betale tilbake når regningen kommer i postkassen. Dette er viktig og noe man må legge seg på minne, for husk at rentene på gjelden er utrolig høy. Nå er det imidlertid slik at kredittkortene har en rentefri periode, altså en periode hvor renter ikke akkumuleres, og denne er det greit å holde øye med. I praksis betyr det at du kan låne penger gratis i inntil 50 dager (som er den lengste rentefri perioden), og betaler du tilbake det du er skyldig innen fristen har lånet vært helt gratis.

Gjør man ikke det risikerer man å måtte betale renter i dyre dommer, men det går forsåvidt greit hvis man gjør det raskt. Et par avdrag kan være greit, men å være skyldig på et kredittkort over mange måneder er rett og slett dårlig butikk.

Ender man opp med mye kredittkortgjeld er det lurt å gjennomføre en refinansiering slik at man får lavere renter. På denne måten sparer man betydelige beløp hver måned, og man får derfor en kontrollert nedbetaling med en overskuelig tidshorisont. Dette er det viktig å huske på.