Konferanser er nyttige!

Det liten tvil om at det mange som har sterke meninger om konferanser og nyttigheten av disse, men tro det eller ei så er vi helt sikre på at de har en god funksjon for både ansatte og bedriftseiere. Det handler om å utvide horisonten og å kunne treffe nye mennesker som driver i den samme bransjen som den man selv befinner seg i. Og en annen ting: man har godt av å komme seg ut av sin egen skoeske et par dager og oppleve litt andre ting.

Konferanser har mange funksjoner og det gjelder både faglig og sosialt. Det finnes skrekkhistorier og det er nok mange som forbinder det å reise på konferanse som et sjøslag i fyll og elendighet, og dette har nok utvilsomt vært tilfelle en rekke ganger. Nå er det ikke slik at dette er sånn det fungerer på alle arenaer og vi tror nok at Norge forhåpentligvis er i en positiv utvikling i så måte. Ofte er det slik at en hovedleverandør, for eksempel av hus, inviterer sine tilknyttede entreprenører på konferanser. Da kan det gjerne være faglig påfyll, sosiale sammenkomster og utdeling av priser.

Det er viktig at man forstår den store sammenhengen her og ved å møtes på arenaer som dette vil man kunne knytte til seg bekjentskaper og kontakter i stor skala. Dette kan man ha stor nytte av i arbeidslivet når hverdagen kommer igjen, og har man behov for en hjelpende hånd med et eller annet så har man noen man kan ringe.

Det er alltid morsomt å bli påskjønnet for godt utført arbeid og hvis en bedrift får en pris på et arrangement som dette er det utvilsomt en fjær i hatten som man kan ha med seg videre for motivasjonens skyld. Dette skal heller ikke undervurderes!

For de ansatte kan det også være morsomt å møtes på en annen arena enn arbeidsplassen og å kunne forholde seg til hverandre på en dagligdags måte.