Indekshandel

Som vi tidligere har nevnt i en av artiklene våre: cfd handel er på fremgang, og en stadig større synlighet i mediebildet er mye av årsaken til nettopp dette. Ikke minst fikk den unge investoren Fuglås en god medieomtale i Hegnar.no da det viste seg at han nøt stor suksess på investeringplattformen eToro.

Her kan man faktisk handle med det aller meste og det inkluderer indekser – og akkurat dette med indekser er veldig spennende. Vet du ikke hva en indeks er? Egentlig er det ganske enkelt og er langt i fra så komplisert som det høres ut til. En indeks viser på en måte et tverrsnitt av utviklingen på en børs og består av et gitt antall selskaper. Antallet selskaper vil variere fra land til land, men som regel er det de aller mest verdifulle selskapene som er representert eller selskapet med de dyreste enkeltaksjene.

Lyst til å prøve CFD handel? Lær mer her!

I alle fall: kjente indekser som Dow Jones, Nasdaq, DAX, FTSE 100, Nikkei og den norske hovedindeksen er velkjente navn for de fleste og vi skal forklare hva en indeks egentlig forteller oss. Hvis gjennomsnittetsverdien av de selskapene som er representert på indeksen faller i verdi vil også indeksen falle. Stiger de vil også indeksen stiger. En indeks kan derfor sies å være en slags temperaturmåler på hvordan en børs generelt sett klarer seg, og med cfd handel har du muligheten til å sette dine penger på utviklingen. Tror du at indeksen vil falle så kan du spekulere på dét og naturligvis det motsatte hvis du forventer at den vil stige!

Men du må huske på én ting: indekshandel er giret, men hos eToro vil du selv kunne velge hvor stor giring du skal investere med. Den høyeste er 25x, og hvis du får en endring den ene eller den andre veien tilsvarende 1% vil endringen i din investering bli på 25%! Har du mye penger i handelen kan dette fort bli veldig bra, men kan også representere et solid tap!