Ikke levd før man har vært på festival

Jeg skal komme med en aldri så liten djerv påstand her: du har ikke opplevd livet på sitt aller beste før du har vært på en ordentlig musikkfestival!

Enig? Uenig? Nå er det ikke bestandig musikken jeg tenker på som det helt sentrale her, selv om den naturligvis også er ekstremt viktig for en helhetsopplevelse. Det er nettopp helhetsopplevelsen som er så utrolig spesiell, følelsen du får av å våkne opp i et kaotisk telt, kjenne litt på gårdagens musikk- og partyopplevelse, glede deg til dagen som kommer og bare stupe ut av teltet og gripe om dagen begjærlig med begge hender. Det er den følelsen jeg snakker om, og det faktum at man kanskje ikke er helt i toppform om morran for så å jobbe seg opp sakte men sikkert mot en ny og krevende kveld med masse god musikk og herlige opplevelser.

Nå skal jeg ikke påberope meg å være noen racer på slike festivaler, men klikker du på linken kan du blant annet få noen gode økonomiske råd hva slike festivaler gjelder.

Men altså: jeg er ingen erfaren festivalgjenger, men jeg var tilstede på Quart i Kristiansand i 2000 og 2001! 15 og 16 år siden altså, og plutselig sitter man å føler seg gammel og skriver om rustne minner. Men: Moby var der. Queens of the Stone Age var der. Gluecifer var der. Coldplay var der. Nine Inch Nails var der. Og Motörhead var der! Blant mange andre! Det er de jeg kommer på i farten, og med sistnevnte som et lite høydepunkt!

Å være på festival gir deg en superkomprimert musikkopplevelse hvor det er så utrolig mye annet som skjer samtidig. Det er supersosialt og det er superslitsomt, og du kommer hjem som en oppvridd vaskeklut og trenger nesten en uke etterpå til å komme deg igjen. Det må nesten bare oppleves – så enkelt er det bare!