Hva skjedde?

Har du handlet deg ny bil i det siste, men oppdaget da du kom hjem at du hadde kjøpt noe som var betydelig dyrere enn hva du hadde tenkt? Ja, du er nok ikke alene om å sitte igjen med denne følelsen, og det som skjedde var ikke annet enn at du ble snurret rundt lillefingeren av bilselgeren!

Egentlig er dette mest for et humoristisk innlegg å regne, og samtidig er det litt skryt til bilselgeren – for én ting skal være sikkert og visst: de vet nøyaktig hva de gjør og hvordan de skal gjøre det. Når du har forlatt butikken med den nye bilen sitter du ofte igjen med en litt rar følelse: man er jo glad for å ha kjøpt seg ny bil, men samtidig sitter man med en følelse av at man brukte altfor mye penger og at man nesten ble lurt. Lurt, i ordets rette forstand, ble man jo absolutt ikke for man har jo faktisk kjøpt bilen til en avtalt pris, men kanskje heller ‘lurt’ i den forstand at man kom ut av butikken med noe som man egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe!

Du kan komme inn i butikken med så mange planer og gode intensjoner som du bare kan tenke deg, men når du forlater butikken har alle disse blitt kastet på sjøen og du sitter igjen med et høyere lån, en dyrere bil og betydelig høyere kostnader pr. måned i de neste fem årene.

Du har ikke blitt lurt, nei, men det er bilselgeren som har brukt magien sin på deg – og dette er kraftige saker altså! De måler deg fra topp til tå i det øyeblikket du setter foten din inn i butikken, og før du vet ordet av det har de sluset deg vekk fra bilen du egentlig hadde tenkt å gå for, og bort til den neste – altså modellen over! Sånn er det bare, og du skal være rimelig fokusert for ikke å ende opp i denne ‘fellen’.

Vi utfordrer deg – lykke til!