Hva gjør man med stor kredittkortgjeld?

Overskriften sier vel det aller meste her: hva gjør man egentlig når man har opparbeidet seg en stor kredittkort gjeld på ett eller flere kredittkort. Svaret er like enkelt som det er vanskelig: man er nødt til å kvitte seg med denne gjelden så snart som overhodet mulig.

Dette kan være lettere sagt enn gjort men hvis man har muligheten til det og får det til gjennom en bank vil det å få til en refinansiering av denne gjelden kunne være avgjørende for om du lykkes eller ikke. Å samle sammen dyr gjeld i ett og samme lån som har lavere rente vil gjøre underverker for den økonomiske situasjonen man befinner seg i. Har du ett eller flere kort som du betaler ned på hver eneste måned vil du ofte oppleve at det nesten ikke går fremover ettersom man som regel kun betaler ned minstebeløpet.

Ved å få tak i et lån, sikret eller usikret, kan man cashe inn denne gjelden og heller betale på et normalt lån hvor man har faste avdrag hver måned og som til slutt ender opp med at man er gjeldsfri. Å søke om en refinansiering vil derfor kunne være gull verdt!

Mange av bankene som driver med nettopp denne typen finansiering er eksperter på feltet og overtar hele prosessen for deg. Du søker enkelt og greit om et lån som er tilstrekkelig stort til å dekke kredittkortgjelden din, forteller hvilke banker det dreier seg om og deretter fikser refinansieringsbanken resten. Det betyr at de innfrir gjelden din med det nye lånet ditt og deretter har du kun en aktør og et billigere lån å forholde deg til!