Har du problemer med kredittkortgjeld?

At et kredittkort kan misbrukes er ingen hemmelighet, og dessverre er det slik at svært mange har en manglende impulskontroll når de får et kort som dette mellom hendene. For deg som ikke vet hva et kredittkort er så kan vi kjapt fortelle at det er et kort hvor du som eier kan bruke inntil et gitt beløp, for deretter å betale dette tilbake i etterkant. Hvor stor kreditt du har, eller enklere sagt, hvor mye penger du kan bruke på kortet er avhengig av blant annet din inntekt.

Det som er så skummelt med et slikt kort er at mange ikke klarer å tenke rasjonelt når de bruker det og det er da man begynner å snakke om økonomisk uklokskap. 10.000 kroner eller 20.000 kroner høres kanskje ikke så mye ut men når dette skal betales tilbake vil man virkelig merke det på økonomien. Årsaken er naturligvis de høye rentene som slike kort har og at man som oftest får en faktura med et minimumsbeløp man må betale. Betaler man bare dette beløpet blir man så og si aldri ferdig med å betale ned på kortet, og det hele vil faktisk kunne fortone seg som et aldri så lite mareritt. Og når det er sagt: 20.000 kroner er faktisk ganske lite i forhold til skrekkeksemplene hvor det ofte er langt høyere beløp i sving. En så dyr gjeld som dette er meget uheldig og har man muligheten til det vil en refinansiering av kredittkortgjeld være det aller beste alternativet.

Dette betyr enkelt og greit at du enten baker inn kredittkortgjelden i boliglånet ditt, men da må du ha tilstrekkelig med sikkerhet i boligen, eller evt. en kausjonist. Det andre alternativet er å ta opp et forbrukslån som tross alt er billigere og bruke dette til å innfri gjelden. Å betale ned på en høy kredittkortgjeld er utrolig vanskelig og noe bare de færreste klarer – det vil i så fall kreve knallhard disiplin.