Gambling med penger?

Har du kanskje hørt om det som kalles for CFD-handel? Dette er et svært spennende fenomen innenfor finansverdenen og det er liten tvil om at det er høy risiko forbundet med dette.

Det går i disse dager reklame for handel med derivater på TV, og hvis du lurer på hva derivathandel dreier seg om, så skal du få en kjapp forklaring her i denne artikkelen.

Hva er derivathandel?

Et dervivat er et produkt som har sin verdi i det som kalles for et underliggende instrument, og slike instrumenter er rett og slett enten råvarer, opsjoner eller aksjer med mer. Det handler kort og godt om god gammeldags spekulering hvor du inngår en kontrakt med en megler hvor du skal prøve å forutse om et instrument vil øke i verdi eller synke i verdi. Gjetter du riktig får du gevinst mens feil spådom sørger for et tap. Handel med CFD er giret og det betyr at du får nyte godt av en full eksponering mot markedet men til en brøkdel av den egentlige kostnaden det ville blitt om du for eksempel skulle ha kjøpt den faktiske aksjen.

Dette kan være litt vrient å forstå så vi foreslår at du besøker siden som vi har linket til helt øverst i denne artikkelen. Der står det aller meste godt forklart, og det er skrevet på en enkel og lettfattelig måte.

Så når du handler med CFD så eier du ikke det faktiske instrumentet (råvaren, aksjen etc.) men kun posisjonen. Altså kan du ‘sette penger’ på om du tror oljeprisen vil utvikle seg positivt eller negativt, og det som er ekstra spennende er at du kan tjene penger på begge deler!

CFD handel går veldig fort og en kontrakt varer som regel sjelden lenger enn en dag. Det gjelder derfor å følge med på de plasseringene du har gjort ettersom små endringer kan gi store utslag for deg. Husk på at du kan tape mer penger enn hva du har investert, men som regel er det slik at du ikke kan tape mer penger enn det du har satt inn på investorkontoen din hos den aktuelle megleren. Hvis du har gjort gode handler og tjent penger kan det derfor lønne seg å ta ut penger etter hvert slik at du ikke taper alt som du har tjent opp.

Det er uten tvil risikabelt og årsaken er at cfd handel er giret. En handel med 100 dollar kan være verdt det mangedobbelte, og det er derfor tapet kan overskride innskutt kapital i handelen.