Fundamentaler

Vi fortsetter med vår lille ‘serie’ som omhandler trading/spekulering i cfd’er. Som vi har sagt mange ganger er dette et interessant felt som stadig flere beveger seg inn i, og derfor skal vi i denne artikkelen komme med noen nyttige tips som du kan nyte godt av.

Kort og godt dreier det seg i dag om fundamental analyse, og dette er et veldig interessant ‘fagfelt’, men det trenger ikke å være så avansert som man tror – det er egentlig bare hva man gjør det til. Enkelt forklart handler det om å tilegne seg kunnskap om det instrumentet man trader, og her kan man velge om man vil bruke radio, tv eller internett – eventuelt andre kilder. Men at det er viktig hersker det ingen tvil om.

Såkalte fundamentaler, når det for eksempel kommer til aksjer, er årsmeldinger fra selskaper, kvartalsrapporter osv. Når disse offentliggjøres får man som regel en bevegelse i kursene som man kan utnytte og uansett om tallene er positive eller negative kan man i cfd handel tjene penger på det. Negative tall og fall i aksjekurser bør utløse shortposisjoner, mens positive tall og stigende kurs vil kunne aktualisere en longposisjon.

Men det er ikke bare innenfor aksjer man kan bruke dette; også i valutahandel er det viktig å holde øye med fundamentalene og da tenker vi spesielt på rentemøter, offentliggjøring av inflasjonstall, konsumprisindekser og mye mer. Slike tall har stor innvirkning på valutakursene og med giret handel kan den prosentvise avkastningen bli megastor – men det krever at man vet hva de forskjellige utfallene vil bety. Hvordan virker høy inflasjon på en valutakurs? Hvordan vil høyere rente spille inn på et valutapar? Her er det masse å lære seg, men søker man seg litt rundt på internett finnes det massevis av god informasjon å lese.

Det aller smarteste man kan gjøre er å finne sider som har oversikt over de økonomiske hendelsene rundt omkring i verden, og et søk på ‘economic calendar’ i Google vil kunne hjelpe deg med det.

Så husk: hold deg oppdatert på nyhetsbildet og det som skjer rundt omkring i de forskjellige selskapene og økonomiene.