Flere fordeler med kredittkort

Det skrives opp og i mente om kredittkort og de mange fordelene med det, og vi må nok stemme i og si: en god ting kan ikke gjentas for ofte! Det er en grunn til at kredittkortet skrytes opp i skyene og det skal vi snakke litt mer om her.

Som denne artikkelen understreker så har man god konkursbeskyttelse når man bruker kredittkortet sitt til å kjøpe varer. Har du kjøpt en vare, for eksempel på nett som du har forhåndsbetalt, så kan vi garantere deg at du vil sove bedre om natten hvis du har brukt kredittkortet fremfor ditt vanlige bankkort. For det første er det ikke dine penger det er snakk om i første omgang – det er bankens – og dessuten er du 100% beskyttet hvis selskapet du har kjøpt varene hos går konkurs før de er levert.

Har du tenkt på hva du skal gjøre i et scenario som dette, hvor du har forhåndsbetalt med ditt vanlige bankkort? Du kan naturligvis rette et krav inn mot konkursboet, noe du er nødt til å gjøre uansett, og kreve pengene refundert, men det er naturligvis ikke slik det fungerer. Når en bedrift går konkurs er det de største kreditorene som står fremst i køen, og de som lider mest av akkurat det er de minste kreditorene – altså du og jeg. Det er de som har størs gjeld utestående som får pengene av konkursboet først og det betyr i praksis at de som står bakerst i køen som regel ikke vil få utbetalt en eneste krone.

Har du betalt for deg med kredittkortet er det ingenting å tenke på, og banken som har utstedt ditt kort vil dekke tapet for deg. Det er så store fordeler at det nesten ikke er til å tro at folk bruker sitt vanlige bankkort.

Så: dagens tips er altså dette: når du forhåndsbetaler for en vare skal du alltid betale for deg med kredittkort! Det er en enkel regel å huske og en regel som kan bli gull verdt for deg.