Et vrient søk

Kredittkort har vi flere ganger diskutert her på siden og årsaken til det er enkel: mange har behov for det, men det er ikke alltid like lett å finne ett kort som passer til dine behov.

Først og fremst: utvalget av kredittkort er så utrolig stort at det nesten ikke er til å fatte. Alle banker tilbyr sine egne kredittkort, men i tillegg er det en rekke andre uavhengige leverandører som gjør det samme og da blir det straks verre å finne det kortet som du er ute etter. Et kredittkort er nemlig ikke bare et kredittkort: mange kort opererer med forskjellige fordelsprogrammer som man kan nyte godt av og da er spørsmålet: planlegger man å bruke kortet aktivt, eller er kredittkortet bare noe du har liggende i pengeboka til en dag du har bruk for det?

Er man en aktiv bruker av kredittkort, og det er det mange som er, så har man en rekke valgmuligheter som gjør at man faktisk kan spare penger på en slik bruk. Det vi snakker om er for eksempel de såkalte bensinkortene hvor man får kraftige rabatter pr. liter bensin man fyller. Enkelt kort gir også avslag på generell bruk på bensinstasjoner, mens andre kort også gir avslag på utvalgte butikker – som for eksempel skobutikker. Er man aktiv og har kontroll på egen økonomi er det derfor absolutt penger å hente på dette.

Hvis du sliter med bruken, og da spesielt med å betale ned kortene stiller det seg litt annerledes. Da vil kanskje en refinansiering være nødvendig og da kan det være greit å ta opp et forbrukslån for å kvitte seg med den dyre kredittkortgjelden. Dette er det faktisk mange som gjør, og du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Da gjenstår det bare for oss å ønske deg en god dag videre, og så håper vi du stikker innom en annen gang!