Enkelt på nett

Det er massevis av nordmenn og mennesker for øvrig i verden som ønsker seg sin egen hjemmeside, men som kanskje vegrer seg litt i frykt over at dette er vanskelig. Det er imidlertid ingenting å være redd for og hvis man bare vet hva man skal gjøre så løser det aller meste seg på kort tid.

Publisering av stoff på internett kalles gjerne for CMS, og disse tre bokstavene står naturligvis for content management system – altså innholdshåndteringssystemer. Et litt ‘krøkkete’ ord på norsk, men det fungerer!

CMS handler altså om gode og enkle måter å publisere materiale på nett på, og det finnes massevis av muligheter på markedet. Den kanskje aller enkleste og aller største av disse er velkjente WordPress, og dette er et system som har vokst seg enormt over de siste 10 årene.

Å kjøpe seg sin egen nettside i dag er jo også veldig enkelt, og her gjelder det bare å finne en hostingtjeneste. En hostingtjeneste er firma hvor du kan kjøpte en hvilken som helst nettside, og en av de meste kjente på feltet er One.com. Det eneste man behøver å finne ut av et hva nettsiden skal hete, eller med andre ord: adressen på siden. Deretter registrerer man den og betaler for den, og så er man i gang.

Hos nevnte hostingtjeneste kan man enkelt og greit logge inn på kontrollpanelet sitt og bare klikke på ‘Installer WordPress’ og når dette er gjort er man i gang. Da kan man velge et gratis design og dermed være i gang med å publisere materiale i løpet av noen få minutter. Det eneste man trenger å tenke på er rett og slett å få ut godt materiale på sidene, og det er veldig enkelt å publisere dette og få det ut.

Man kan justere menyer, menypunkter, legge ut bilder, gallerier og masse mer. I tillegg kan man installere såkalte plugins som gir deg massevis av ekstra funksjoner på sidene, så her er det bare å leke seg i vei! Og det beste av alt: ingen programmering er nødvendig!