En investering, eller?

I helgen gjorde jeg noe som jeg aldri har gjort før: jeg leverte inn en lottokupong!

Av overskriften skjønner du sikkert hvor jeg vil: er dette en ‘investering’ eller er det bortkastede penger? Svaret på dette er vel egentlig enkelt: bortkastede penger! Noe verre enn dette er det egentlig ikke. Men allikevel så leveres det inn lottokuponger over en lav sko fra hele landet, så noe må det jo være? Vel, jeg liker å se på det som en investering i håp. Fint tenkt og godt forklart egentlig. Håp. Verdens farligste ord. Det kostet meg 500 kroner for 10 uker med håp, og nå er uke 1 gått. 0 i gevinst, men håpet er der. For du vet: noen vinner jo toppgevinsten.

Og så lenge noen vinner og det er 100% opp til Fru Fortuna, så er det jo slik at alle tenker følgende: hvorfor skulle ikke jeg vinne? Og det er egentlig helt greit: det er en liten pris å betale og det potensielle utfallet er enormt – en gevinst på flere millioner kroner! Da er det faktisk greit å lene seg til håpet og bare ta den lille utgiften som en lottokupong faktisk er.

Det er derfor vi spiller! Spill har bestandig slått an og er en aktivitet som har eksistert i tusenvis av år. Vi er gamblere og vi ønsker jo å vinne! Håpet vil bestandig være der og vil være noe som vi vil klamre oss til så lenge vi lever.

Samtidig så er vi jo tenkende vesener, men logisk har vi aldri vært. Vi vet jo at Norsk Tipping og andre aktører i den bransjen ikke hadde eksistert om de ikke hadde tjent penger, Det vil si: de tilbyr oss et produkt hvor vi er garantert å tape over tid. DÅrlig deal, ikke sant: men det er jo lov å håpe!

SÅ til alle dere som håper: derfor gjør vi det!