Bruk av kredittkort

Skal jeg skaffe meg et kredittkort eller ikke? Spørsmålet er velkjent, men det er mange som sliter med å komme frem til svaret.

Svaret på spørsmålet er i utgangspunktet et rungende JA, men du skal ikke skaffe deg et kredittkort av de feile årsakene. Kredittkortet er et suverent hjelpemiddel som kan sikre deg økonomisk, men det krever korrekt bruk og ikke minst fornuftig bruk.

Økt bevissthet

hvorfor eie kredittkort
Nordmenn har behov for å øke sin bevissthet når det kommer til hvilke fordeler et kredittkort har, og vi skal i korte ordelag trekke frem noen av disse her. Kredittkortet skal ikke være et kort du bruker vilt og uhemmet og som du betaler ned på over tid – dette er kostbart og vil til syvende og sist sørge for at du havner i gjeldsproblemer.

Kortet har uovertrufne fordeler når det kommer til sikkerhet for innehaveren, og det er først og fremst her at kredittkortet scorer høyt. Har du noen gang opplevd at du har bestilt og forhåndsbetalt en vare som du ikke har mottatt ettersom selger gikk konkurs før du fikk varen din? Du er ikke alene om det, og i de tilfeller hvor du brukte nettbanken din til å betale kan du regne pengene dine for tapt. Hvis du benytter deg av et kredittkort når du forhåndsbetaler sikrer du deg mot konkurser ettersom du i disse tilfellene kan rette et krav mot kredittkortselskapet ditt og få pengene refundert.

Kortet gir deg også en suveren trygghet når du skal bruke kort i utlandet. Det finnes mange tvilsomme betalingsterminaler rundt om i verden, og ved å bruke kredittkortet ditt sikrer du deg mot svindel på den måten at du holder din personlige bankkonto trygg. Når kredittkortet ditt brukes er det som kjent kredittkortselskapet som betaler for bruken i første omgang, før du blir fakturert i etterkant. Ved en eventuell svindel er det derfor ikke du som må bære tapet eller som er ansvarlig.

Konklusjonen er derfor at du bør ha et kredittkort tilgjengelig, men som kun brukes som nevnt ovenfor. Når kortet er brukt til et eller annet skal du bestandig ha penger oppspart på forhånd slik at du kan betale ned det du har brukt umiddelbart. Husk at du har en rentefri periode på omtrent 50 dager, og hvis du betaler ned utestående beløp er bruken av kortet gratis.