Å tjene på å skrive tull?

Du er kanskje av den oppfatningen av bloggerne er noen hersens skapninger som knapt kan betegnes som noe annet en hjernedøde? Vel, da må jeg få lov til å kontre deg på akkurat det: pussig at du anser dem som hjernedøde all den tid de tjener flere millioner kroner i året på sitt tankegods.

For ja; det er nok av unge jenter spesielt som tjener meget gode penger på sin blogg og det er overhodet ingen tilfeldighet. De har valgt en helt klar strategi for å nå frem til en helt spesiell målgruppe, og når en blogger når en helt spesiell målgruppe blir derfor den samme bloggeren uhyre interessant for annonsører – som har kunder som er å finne i den samme målgruppen. Spesifikk annonsering kalles det og er ekstremt verdifullt både for bloggeren og for annonsøren.

Så det jeg automatisk da tenker på er følgende: du kan irritere deg over bloggerne så mye du vil, du kan sitte og vri ut av deg så mye politisk godt samfunnsnyttig tankegods du bare kan, og jeg spør deg: hvor blir det av pengene? Det er ikke penger i det! Det er penger i sminke, klær, interiør, trening og mat – men ikke i det de fleste anser for motsetningen til stoffet som kommer ut på rosabloggene.

Klart det kan være frustrerende, det forstår jeg godt, men det blir allikevel helt feil å angripe de vellykkede bloggerne bare fordi du mener det de skriver er tull og irrelevant. For det er faktisk ikke irrelevant så lenge det er så mange som er interessert i det som skrives. Man kan mislike det så mye man vil, som jeg sa, men det er lite å få gjort med det. De har lykkes med de grepene de har gjort, og de har en klar strategi for å komme seg opp og frem her i verden – men møtes allikevel med en overveldende mengde hets – noe som er skammelig i mine øyne.